Ой, ходила девушка - укр

Валерий Гузей
        Ой, ходила дівчина

Ой, ходила дівчина вранці між хлібами,
Зустрічала сонечко ясне над полями.
Йшла вона стежиною, йшла вона потрошку
Та й в житах побачила квіточку-волошку.

Милувалась дівчина, жито відгортала,
Квіточку тендітную лагідно питала:
- Ти скажи, ріднесенька, чом на всьому світі
  Не знайти такої, не знайти блакиті?

- А тому блакитная, - квіточка казала, -
  Що шматочком неба я очі фарбувала,
  Їх росою чистою на зорі помила,
  Із туману білого платтячко пошила.

- А чому ж, чарівная, ти одна сумуєш,
  Чи своїми подругами ти уже гордуєш?
- Чом же мені, дівчино, та й не сумувати,
  Як не можу милого я поцілувати...

Ой, вкропила дівчина квіточку сльозою,
Заіскрилось зіллячко дрібною росою.
Тихо заспівала, Василя згадала,
Що його до війська вчора проводжала.

11.01.2013 р.