Уже зима

Олехо
 Уже зима – направду, без олжі.
 На голих вітах – білі еполети,
 а по землі звиваються вужі,
 ховаючись у зоряні намети.

 Приходить ніч – у колі сновидінь
 знаходить тишу колотнеча руху
 і місяць срібний наганяє тінь
 на повів кур, майбутню завірюху.

 Похолодало – Цельсій йде униз
 шкалою перестудженої ртуті,
 а десь у лісі рудуватий лис
 шукає літа запахи забуті.

 Замкнулось коло – фаетон життя
 вертає на забілені дороги,
 де зверху чисто, а внизу сміття,
 що залишили попередні дроги.

 Уже зима. Така-то новина.
 Переживемо – мусимо узріти
 пришестя миру, щоб ота війна
 не опалила ще й весняні квіти.

 12.12.2014