Клеопатра

Весела Йосифова
От всяка думичка ще взема капчица екстаз
и ще наръся твоя сън любим с нектар,
от който ти и влюбен, и нещастен
ще ме сънуваш както Цезар Клеопатра.
 
От всяка жажда във очите ми разлята
ще взема синева и морска необятност,
когато се събудиш да си див и ласкав -
като Антоний да ме следваш до смъртта си.