Морозний ранок

Алла Гавришко-Бабичева
    Морозний ранок в маківці ялини
    Заплутався промінням золотим,
    Порахував розсипані перлини
    На пишнім покривалі сніговім.

    Пташиним гамом сну розвіяв тишу
    Над бортиком кормушки під вікном,
    Роздмухав вітром з комину завісу,
    Що пахне пирогами і димком.

    Повіявся снігами по долині
    Далеко, аж до самої ріки,
    І подихом застиг у кризі синій,
    Що льодом поєднала береги.

    А згодом блиснув сонечком яскравим
    Крізь китицю калини у снігу
    І настроєм на день біло-багряним
    Прогнав морозом приспану нудьгу.