В блисках дощового оксамиту

Алла Гавришко-Бабичева
     В блисках дощового оксамиту,
     Що на землю стелять небеса
     З тротуарів смуток хоче змити
     Загадкова осені сльоза.

     Стелиться духмяним ароматом
     У густих мереживах трави,
     Де ще чути пряний запах м’яти,
     Хризантем дивують острови.

     Крізь хмарин пухових покривало
     Сонечко пронизує стрічки,
     Щоб природи золото заграло
     Гомінкою хвилею ріки.

     Заховала мрію кольорову
     Осінь в неприборкані вітри,
     У вуаль туманності ранкову,
     В шелест листопадної жури.

     Сухоцвітом тішаться жовтневим
     Опустілі парки і сади…
     Оживають спогадом рожевим
     Дивовижні осені сліди.