Не спиться

Алла Гавришко-Бабичева
     ***
     Не спиться в обіймах ночі,
     Бо серце під дулом смерті.
     Сльозяться від диму очі
     І зовсім не страшно вмерти.

     Летять з барикад коктейлі
     На зустріч продажній кулі –
     Розкручують каруселі
     В набридлі часи минулі.

     З людськими слізьми відрази
     Лягають на сніг багряний
     Тирана страшні накази
     Скривавленими серцями.

     І стогне земля від болю
     Важким материнським плачем
     За тих, хто народу волю
     Несе у серцях гарячих.

     За тих, хто життя ціною
     Поміж каміння бите
     Під барикад стіною
     Майбутнього сіє квіти.