Мале Зернятко

Мятежный Бродяга
Сьогодні, Боже, я прошу:
Дай сил згадати ким я є.
Ким я прийшов - тим і помру.
В твоїх руках життя моє.

Дай мудрості не йти у прірву,
З усіми тими, що нараз сліпі
Я краще серце собі вирву,
Аби не гнити тут на дні.

Нехай я лиш мале зернятко,
Що впало в землю із лайном.
Я буду вдячний, тобі грядко,
Що була в рай моїм вікном.