У разумную галаву - добра сеяць

Инна Дорошкевич
ФОТА: прыгажуня Італія

У разумную галаву –
Добра сеяць разумнае зерне.
Бо не ў сне, а пабач – на яву –
Табе зерне, свой дар – хлебам верне.
Але ведай, і (спакваля),
Што калі частуешся хлебам, –
Ты працоўнікаў усхваляй (!),
Каб табе зноў вярнулася зернем.

Кажуць, – зайздрасць псуе плугі.
Кажуць, – сее раздор – нянавісць.
Толькі ведай – у час тугі, –
Гэта так засявае зайздрасць.

Вось ужо і Вясна прыйшла –
Я параю табе сеяць хлебам!
Каб разумная галава, –
Цябе цешыла мірным небам

30.11.2014

P.S.: напісана ў апошнюю гадзіну, апошняга месяца Восені 2014