Самазванцы. пераклад на мову

Инна Дорошкевич
иллюстрация: кадр из фильма "Барышня-крестьянка"

- Самазванец! .. Які ты хвацкі, - самазванец!
І вянок начапіў (!) – Бы мовіць, сапраўдны Цар-Гуль!
Але, раптам Душа твая - босая? Ты ж - галадранец!
А калі шкілет твой без Сэрца? То ты - поўны нуль!

- Самазванка ... я ведаю, ты - самазванка ...
І няма табе роўных ... - у няпростым тваім віражы.
Але ты для мужчын, - як мёд! Ты для нас - смятанка!
І кожны марыць бачыць цябе ў негліжы!

- Самазванец, вецер шалёны, што ладзіць мне слёзкі ...
Ну, што ж ты так ліха - круціш свае віры?
Ты, што хочаш (?) - ствол паламаць сваёй жа бярозкі?
Але, ты ж і не зведаеш, - цукар любоўнай ігры ...

- Самазванка ... ты - чароўная мая самазванка ...
Але ты - Каралева дум! .. Ты (!) - Сусветны туман.
Для жыцця майго -  выткана ты, - як бЫццАм самабранка.
І я ў жаху малюся, каб гэта не быў падман! ..

- Самазванец ... дый нават пры гэтым – мой вечны! ..
Ты шчодры (!) - Таму-мо марыш мяне скруціць?
- Самазванка мая, я ж ведаю,  свет небяспечны! ..
І мне вельмі страшна, што могуць цябе ў ім згубіць.