барацьба

Евгений Азгирь
невуцтва дробныя зубы
старадкова злючае іга
пахавай жа яго за кнігай
так вас невуцтва не пагубіць


назіранне ваўкоў звычайных
у вушах стакратна раве
пахавай ваўка ў дрыгве
і пазбегнеш енку гучання
    той дрыгвою стане твой розум
          пазнаецца калі цвярозы


а гусак
     каранаваны
галасіўшы нудна й танна
не заўважыў бы за пярынаю
тваю сціплую моц ільвіную


задыхнуўся ў сваім кашміры
не падмеціў вялізныя дзіры