Буба

Мадина Рамазанова
Бала патал чан гуз гьазур
Гъилени кьуна хци гапур
Душмандиз гуз вуна к!ур
Чани гуда вуна  Буба

Нагъв михьиз чи вилерал
Акуна ваз тек и четинвал
Агь ви рик!ин михьивал
Халкьдиз хуш я Буба

Къимет авач ви зегьметриз
Чун патал ийизвай крариз
Гьуьрмет ийиз вуна балайриз
Хатур хадач вуна Буба

Гьикьван кхьейт!ани гафар
Ви гьуьрметдиз авач кьадар
Тух жезвач зун багъишиз ц/арар
Ви т!вар вине я заз Буба

Дидеди хайила а ч!авуз вун
Акуна ваз мекьни зурзун
Пагь а четин дуьня залум
Эхна вуна зи чан Буба

Жагъин тийиз фу ваз недай
Дидед вилер йифди шедай
Вири крарни вуна хьи эхдай
Четинвал акур зи Буба

Гадарна вуна кашни мекь
Лезгидин хва, лезги лекь
Бедендай ви авахьнат!ан гьекь
Михьна къекъвей зи буба

Вахъ авай ругуд веледдикай
Ви рик!,  анжах динж хьурай
Хтулар вуна кьуна ви хура
Абурун мехъерик хьурай Буба

Нарман я зи бубадин т!вар
Къуй виридаз хьурай хабар
Вун гьамиша хьуй чи кьилел
Зи дуьняд экв,зи нефес Буба