Звернення до Киева

Алексей Радзей
О, Данпарштадт*,
О, Гардаріка*,
О, Київ град,
О, град великий!
Яке б ще місто так як ти
Церквами сяяло злотими,
Які за день не обійти,
Які святі і досі, й нині.
Які б іще ті Лисі гори
Дивились на Поділ, Узвіз,
На рідні ті міські простори,
На той Дніпро кудись униз...
Буває, стане млосно й пріло,
І ген за обрій я схочу,
Та як душа радіє й тіло,
Як надивившись досхочу,
Я повертаюся у Київ,
У Гардаріку ту свою.
Ті поверхівки, я щасливий
Перед Славутичем стою.
*
Я знову вирушу у мандри -
Не зможу я без них тепер,
Та в серці Данпарштадт преславний
Все гратиме на свій манер.
________________
Данпарштадт - з др.германської "місто над Дніпром"
Гардаріка - зі скандинавської "земля укріплених міст"