Напередоднi

Вячеслав Романовський
Земля дрімлива… І дерева,
І все довкіл в дрімоті-сні.
Морозяне повисне мрево.
Сади прозорі, нетісні
Озвуться струнами сталево.

І зійде золотінь зимова,
Як сонце ляже на сніги.
Божественна нечутна мова
Додасть одважної снаги
Всьому, що у житті – основа.

Принишкне світ в чеканні дива,
І прийде радість Торжества,
Просвітлена і милостива,
У вечір Божого Різдва,
Як в посуху жадана злива.

Засяють і розсунуть морок
Мільярди зір, мільярди свіч –
І затремтить безсило молох,
Бо праведна Господня ніч
Для людства – благодаті море…

26.11.2014