Беларускi небаскрай!

Инна Дорошкевич
Ці бачылі такую Беларусь, –
Што вока цешыць?... 
Далеч небаскраю…
Ці чулі песні, – што нясліся з гаю?
...

Ці ведалі вы тое добрай ласкі, –
Што нам бабулі закладалі ў казкі?
Ці чулі, як гудзе зялёны рай!?
Усё гэта, браце! – Беларускі небаскрай!