Народжений Спас

Игорь Голомозый Украина
В яслах у телячих
Народжений Спас
Замотаний в тряпку
Заплакав до нас.

Не міг розмовляти,
Бо був немовля,
А поруч корову
Смоктало теля.

Прославити Бога
Прийшли пастухи,
Позаду облишивши
Свої гріхи.

Зі сходу вклонились
Йому мудреці.
Каміння коштовне
Тримали в руці.

Господь народився
Померти за нас –
Любов, добра воля,
То був не наказ.

Пихаті та горді
Його не признали.
На страту ганебну
Ісуса віддали.

Але Він воскрес
Для усіх – щоб були,
Згори народились
Та вічно жили.
*****