В ЗОНI АТО

Вячеслав Романовський
         

       Не спалося, а ніч – як море…
                Тарас Шевченко.

…А ніч була – ні краю, ні кінця:
Пропали сни і канули дрімоти
У гай оцей, у висохлі осоти
На березі поблідлого Дінця.

Осіння ніч не дихала теплом.
Було чогось незатишно в наметі,
Як перед боєм на моїй планеті,
В степу донецькім, одержимім злом.

Стогнала тиша гулом далини.
Домівка снилась побратимам, діти –
Їм тільки в снах траплялося радіти
В чіпких обіймах хижої війни…

22.11.2014