Мамо!

Ключник Олег
Світлій пам"яті українських хлопців, полеглих в Донбасі.

Мамо, я падаю в небо!
Напевно, так треба,
Засмоктує - височинь!
Мене пестять - хмари,
Мов білі отари,
Та скоро, вже - чорна синь!

Приспів:

Мить тому я був живий,
Мить тому - навколо - бій!
Кулями посічена трава....
В небі - тісно від снарядів,
Мін і моторошних "Градів",
І земля стогнала, мов жива!

Мамо, таку маю вдачу...
Я всім вам пробачу,
Тай сам, може, дошкуляв...
Простіть, нене, - сина!
Я ваша - дитина!
Ще двадцять не розміняв!

Мамо, я вічності - коло!
Я буду довкола!
В повітрі, воді, траві...
Я в тім - небокраї,
Напевно, бо знаю,
Є мить, коли всі живі!

Мамо, скляніють вже очі!
Вже гуркіт - белькоче...
Мене - спокій обійма!
Тротиловий сморід,
Не душить, бо поряд -
В живих, вже мене - нема!

Приспів:

Мить тому я був живий!
Мить тому - навколо - бій!
Кулями посічена трава...
В небі - тісно від снарядів,
Мін і моторошних "Градів"
І земля стогнала, мов жива!