Синтемах кайетта-кх...

Ильмади Цоккуев
Къиелла бен

Нах кхарда х1умма а доцуш,

Кхетамна бухь-лакхе

Хьарам а йоцуш,

К1ентий ма бара вайн...

Х1инца а бу!

Массарна товриг-м дац

Ша хестор, ийвар,

Кхайкхавар,

Шен хьуьнарш

Даздина дийцар.

Ткъа к1ентий--

Ишттаниш !--

Вайн хазна ю.

Диканиш ойуш,

Вочийн г1аддойуш,

Доттаг1ий, мостаг1ий

Литтар ца харжахь,

Хиндолчо беркъа васт

Г1енашка кхоьхьуш,

Кайетта синтемах,

Хьийзаво б1аьрза.