Оьмарх дуцаделларш

Ильмади Цоккуев
Мацалла х1оьттинчохь

Пхьег1аш ца оьшу.

Мостаг1а воцучохь

Герзаш ца оьшу.

Езарца воллучохь

Тешаш ца оьшу.

Къонахчун ч1аг1онна

Дуйнаш ца оьшу.

Оьшу-кх...

Оьшу, те.

Валлах1и оьшу,

Ваьш хьенан муьлш ду

Хаар ма оьшу;

Шен чемийн, барамийн

Терхеш ма оьшу;

Цхьанаггахь--хьо кхатуо

Диканан т1ара;

Харцлуьйчун юьхь ягон

Пхеап1елган т1ара;

Д1овш 1аь1ча, и дассо

Пхьег1а ма оьшу;

Хьешана хьажийна

Тер-мера г1етакх,

Саг1ина д1акховдо

Комаьрша куьг а;

Юха-т1аккха-- миелла а

Хьайн бала кхочург;

Хьайн юьхьан юьхьйийриг

Караво-кх оьшуш.

Некъдика бийриг хьайн,

Ц1аваре хьоьжург;

Хьо велча ша лийр ву

Моттуьйтург оьшу;

Хьан юьхьт1ехь цатеман

1индаг1а лоцург;

Самукъа--юкъахьдерг,

Вонехь г1олоцург;

Тешамен некъахо--

Борзанан собар,

Дика-вон т1едахьа

Бух-дегайовхо...

Мел ду уьш,

Мел ду уьш,

Доцуш йиш йоцурш,

Яккха ц1е,

юьхь-сибат

доцурш...

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

...И дерриг дахар ду, --

Исбаьхьа перза.

Х1ораннан шен-шен ду

Хьаам лун терза-м.