Безамна диллина сера

Ильмади Цоккуев
Кавказан стигли к1ел

Дуьнент1е ца валарх,

Сан т1амарх туосало,

Ворх1е дас кху лаьмнийн

Дурсаллех хуьйдина мутта.

Цундела, бийцарехь,

Сайн хийтира х1ара мохк,

Хьехабеш,

Дай-нанойн багара 1иенна "моз"

Чам тайна диъначу суна.

Азерчу ни1мател

Даймаьхкан хьардаш

Токхе карийра;

Исбаьхьчу 1аламо

Хьаьстира б1аьрса;

Кхузарчу 1ат1арен х1авао

Буьзира кийра...

...Со жима бер дара

Цара уьш къаждеш.

Амма чулецира ас,

Дагца бакъдеш.

Х1етахь ца кхеттехь а

Со дерригенах,

Меттахь ду

Безамна диллина сера.