Северин Алекс - Про звуки

Юлия Донева
Про звуки

Дверь захлопнулась в подъезде,
Звук затих твоих шагов,
Снова стало всё, как прежде,
Без друзей, и без врагов.
Как в пространстве безвоздушном,
День впустую, ночь без сна,
Даже звёздам стало скучно,
С неба шлют мне тайный знак.
Дверь парадная открылась,
Узнаю твои шаги,
Жизнь обратно возвратилась,
На привычные круги.

Превела на  Български: ЮЛИЯНА ДОНЕВА

ЗА ЗВУЦИТЕ

Вратата хлопна се на влака,
звукът от стъпките ти стихна
и като преди пак стана всичко
без приятел и без враг.
Като в пространство безвъздушно,
денят ми пуст, нощта без сън,
дори звездите затъжиха
и пратиха ми знак отвън.
Вратата главна се отвори
и познах аз твойте стъпки.
И се върна пак животът
във привичният си кръг.