Вчила доцю мати...

Геннадий Сивак
 Вчила  доцю мати,
Як на Світі жити,
Та  перебирати,
Та себе  глядіти.
Честь охороняти,
Берегти для себе,
Не ризикувати
Щастям  без потреби.

Приспів:
А я тобі казала,
Має право     мати,
Та щоб добре знала,
Треба честь тримати.
А я тобі казала,
Та з дитинства вчила,
Щоб не жартувала,
Й горілки не пила.

Як горілка в роті,
То  розум в дорозі,
Дурість у роботі,
Горе  на порозі.
До  хати своєї ,
Хлопців не пускати,
Забути  ідеї,
Дурнів не кохати.

Приспів…

Глянь долі у очі,
Все в них прочитаєш,
Що бажаєш хлопче?
Якщо совість маєш.
Та щоб не жаліти,
За своє минуле,
Щоби  твої діти,
На старість не забули.

Приспів…


Автор  Геннадій  Сівак.
16  листопада  2014 року.