Ноемврийски шепот

Ани Монева
Ноември е къс като ден,
носи вятър във шепи.
Оголва стария клен,
после в ухото ми шепне.

Разказва ми дълго за теб –
гълъб в моята есен,
болка осъмнала в пет,
въздишка по склона небесен,

пясък по морския бряг,
мелодия в раковина,
на вълната буйния бяг,
тъгата  по твоето име,

топлината на залеза,
искрица от огъня парещ,
жълтата роза във вазата,
дъждът олуците галещ.

Този вятър е сладкодумен,
а ноември е къс като ден.
Усмихнат намига учуден,
че  пазя, пазя  те в  мен.