птаха вiдпусти

Маргарита Сафо
птаха відпусти -
відлітає птах
в зоряні світи,
нескінченність-знак.
а на прапорах -
вічності вогонь.
це лиш на словах -
що з твоїх долонь
витікає в світ?
на гортані шви
і колючий дріт.
кров тече в руках,
хто,якщо не ти?
в твоїй клітці птах,
на гортані шви

(а на серці знак).


вороття нема - відлітає птах.
або засвіти
на долоні знак,
або прорости
коренем в землі.
птасі намалюй
місяць на чолі.
посеред зими
не забудь себе.
вороття нема -
птаха не помре?
3 жовтня 2014