Спасибi

Марина Сидоренко
Хочу купити квиток і поїхать
На барикади, на площу синів.
Хочу повітрям свободи подихать,
Хочу сказати, як матиму слів:
«Спасибі за волю, мої українці!
Я плачу тепер, бо ви вмерли за нас.
Тепер всі ми вільні, вже не наодинці,
В нас є спільний дух, що запалює враз!
Душею та тілом лягли за свободу,
Не витримав гніту та рабства цей час.
І ви показали: козацького роду
Ми — всі, як один. Не зламати вже нас!
Спасибі за все. Вічне царство хай з вами!
Я низько клонюся до ваших могил.
Бо стали тепер ви навік небесами,
Бо йшли за свободу, не жаліючи тіл».
Хочу купити квиток до столиці,
Щоб сотні сказати «спасибі» доземне.
Спасибі всім вам, ви — мої українці!
За мрії, що вийшли із мурів всіх темних...