Наважитись не змiг знов подзвонити

Петр Коваль
На телефонному рахунку грошей мало,
Тому, якщо відповіси, не дуже надоїм,
Та все-таки насмілився. Зухвало?
Керуюсь давнім правилом простим –

Якщо не йти то й не прийдеш нікуди,
Як не постукаєш у двері, не відкриють,
Сама собою не впаде з очей полуда,
Дощі намочать, а гріхів не змиють.

Про що з тобою говорити маю?
Я й сам не знаю, лиш хотів би знати,
Що є ти і що доля не занадто
Сувора, а, якщо таки діймає,

То не дуже лихо. Я б слухав вічно
Спокійний голос … Що там говорити,
Вже вечір перевдягся тихо ніччю,
Наважитись не зміг знов подзвонити.