Я кохаю свою батькiвщину

Валентина Тараненко
Я кохаю свою Батьківщину,
До безтями люблю рідний край,
Неповторну  мою Україну –
Мальовничий, наземний мій рай…

Україно моя, рідна мати,
Щемно серцю моїм аж за край,
Бо лунають ворожі гармати,
Кровоточить калиновий гай…

Діти гинуть твої, рідна ненько,
Добровільно Життя віддають,
Материнське тріпоче серденько,
Сини в хату уже не ввійдуть…

Плачуть дочки твої матусенько,
А сини молодую кров ллють…
То ж вклонімося, Люди, низенько
Перемогу молімо здобуть…