Скойка

Вячеслав Романовський
Це молюск зацвів у скойці –
Тільки стулки розтулив!
В перламутрі
             море, сонце,
З черепашками столи.

Пахне хвилею і йодом
Ця оздоба неземна.
Таємнича,
         завжди модна,
Бо веселки диво зна.

Манить і голубить очі –
У краси кінця нема.
Заворожить, залоскоче,
Наче літо і зима…

10.11.2014