Iстина

Вячеслав Романовський
Кажуть:  істина в вині,
Не в криниці під вербою..
На замшілім бервені
Смакував з цебра водою.

І ставав яснішим світ,
І зникала з ніг утома.
Тут спинявсь мандрівця слід,
Почувавсь   отут, як вдома.

Де вода – життя буя,
Відкрива шляхи до істин.
Тож і істина моя
Не в вині – водиці чистій…

9.11.2014