В ран шню годину

Артём Бугаенко
В ранішню годину
Сходить за вікном,
Жовте і гаряче
Наче теплий сон.
Грає промінцями
На траві роса,
Стелиться піснями
Сповідь світова.
В морі завивають
Хвилі ті малі
І зникають швидко
При самій горі.
І теплі сподівання
Сповнять всі бажання,
Й хвилі ці чудові
Всі різнокольорові
Щезнуть в променях ласкавих
У вершині сонця волі,
Що несе з собою долю
До небес без бою.
Через горе, щастя й сльози
Через серце: муки, болі
І тече вся кров журбою,
Що у серце б'є стрілою.
Наче проповідь знайома
Наче біль, що може вбити:
Всі надії, перші дії
Скасувати всі події.

08.11.2005