Малiтва за Беларусь

Колесникова Ольга
верш http://www.stihi.ru/2010/02/10/1265
песня http://www.youtube.com/watch?v=0VmNyKvGrTg

музыка Антона Шакулiна
словы песнi Вольгi Калеснiкавай i Антона Шакулiна

 У цемры жудаснай ён нёс
 Крывавы крыж, крывавы лёс.
 Акамянелы ад акоў,
 Пераадолеў гнёт вякоў.
 Ён уваскрэс, узняўся сам!
 Адчуў у сэрцы Божы храм.
 I зразумеў, хто ён такi
 I ўсю каштоўнасць дабрынi
 Сваёй зямлi.

 Народ твой здрадзiць не пасмеў.
 Пакуты мужна ён сцярпеў.
 Магутны Божа, зберажы
 I ў чорны дзень дапамажы.
 З малiтвай шчырай да нябёс:
 "Не бачыць больш сiроцкiх слёз",
 Каб не трывожыў войнаў жах
 Спакой ў матчыных вачах.
 Дай мiрны шлях.
 
 Прыпеў:
 О, Беларусь мая...
 За крокам крок iдзi
 I праз раку часоў сваiх сыноў вядзi
 ў край свабодных зор.
 
 Я ганарусь за свой народ.
 Дай Бог жыцця на многа год.
 Перададзiм нашкадкам мы
 Багацце нашае зямлi.
 Ратуй ўсiх, хто не паспеў
 Пачуць малiтвы нашай спеў.
 Шаную нашы каранi,
 Што гадавалi i вялi.
 Блааславi.
 
 Прыпеў:
 О, Беларусь мая!
 За крокам крок iдзi
 I праз раку часоў сваiх сыноў вядзi
 ў край свабодных зор.