Гужлу ахвар

Марсель Ризаев Испикви
               
                Кефсуз гьалда къаткай даим береда,
                Гужлу шикил аквазва зи вилериз:
                - Налугьуди, зун гьатнава хъиреда,
                Зун – хвех я, ем хьанавай чилериз.

                Аквазва заз, чан гузва за, куьлягь яз,
                Лампадин багъ куз-хкахьдай тегьерда.
                Гардан кьуна, шехьиз, дидед сивяй заз
                Ишелрин ван къвезва, гьатай шегьерда.

                Гьар декьикьа – багьа савкьват Аллагьдин,
                Яд хьиз физва, уьмуьрда хуп1 вил амаз.
                Малаикар, гъил ахчуз зи гунагьрин,
                Гьазур хьанва, азраилдихъ сир амаз.

                Рик1 цуру я, гъуьргъуь хьанва беденни,
                Анжах жуваз аквазвайди са мич1 я.
                Рахаз жезмач, вил ахъагъиз, хъуьрезни,
                Нафт1 – зи иви, руфунни кур са пич я.
               
                Мукьва-кьили, хуьр-маил, дуст-ярар,
                Мугьман жезва Испикиз хуп1 пашман яз.
                Ч1улав пекер-шалар алай зи вахар, -
                Аллагьдивай т1алабзава дарман заз.

                Гьа ик1, ажал агатна зав, зи руьгьдив,
                Эхиримжи нефесдизни гана худ.
                Бирдан секин кьуру сивяй суьгьуьрдив
                «Чан диде» гаф акъатна, зун хьана суст…