Азиз мектеб

Марсель Ризаев Испикви
Аялзамаз гъил кьуна зун гъайи к1вал,
Къенин къузни физвач,валлагь,рик1елай.
Мектебда за яргъи камар гайи гьал
Хкиз рик1ел,къвезва накъвар вилелай.

Гап1ал-гап1ал чун – аялар мектебда
Муаллимди к1ват1на десте-дестейриз.
Хабардарна физвай кьиле алемда
Илимдикай хайи чилин куьрейриз.

Сад-садалай гуьрчег цуьквер – аялар,
Руьгь ац1ана,дидед гардан къужахдай.
К1андач лугьуз за накь ягъай а ялар,
Мектеб кьуна чирвал гудай булахдай.

Къалурна чаз класс,парта,гьам стол,
Танишарна муаллимди къелемдив.
Ктаб к1елдай дустариз – им хайи к1вал
Тирдакайни чирвал гана гьуьрметдив.

Заз, диде хьиз, к1ан хьанай зи муаллим,
Адан къамат,хъуьтуьл рахун,назик ван.
Зун паталди зегьмет ч1угваз хуп1 даим,
Язух текъвез пучдай вичин ширин чан.

Къелем кьуна кхьиз чирна вуна заз,
Къуьнел кьуна вуна чирна ягъиз саз,
Недайдакай вуна халкьна ктаб чаз,
Ваз чухсагъул,азиз мектеб,шукур ваз!