Кропива

Виктор Гала
Не шукай кохання, де його немає,
Там панує пустка, там завжди зима.
Там ніколи пташка пісню не співає,
Зимно серед літа, музика німа.

Не зігріє душу щире, ніжне слово,
Не засяють очі- мертві неживі,
Не чекай усмішку ніжну, загадкову,
Тут пекуче щастя,ніби в кропиві.

Посміхнися долі, то вона жартує,
Може згодом стрінеш восени весну,
Затріпоче серце, раптом затанцює,
Назавжди забудеш музику сумну.

Не шукай кохання, де його немає,
Кропива не стане втіхою тебі,
Подивись на того, хто тебе кохає,
І засяють очі, що були в журбі.