Передзимова замальовка

Анатолий Павленко
Літа  наче  й  не  було –
За  моря  пішло  тепло,
А  на  землю  вже  ось-ось
Прийде  перша  приморозь.

Ще  берізка  за  вікном
Мужньо  бореться  зі  сном
В  платтячку  шовковому
Різнокольоровому,

Та  із  вранішніх  часів
На  гілля  їй  вітер  сів
Й  ну  собі  гойдається,
Зиму  дожидається.