Посветено

Ани Монева
Сине, ти недей се страхува,
този свят по презумция само е лош
и  недей когато тъмното в него бушува,
да виждаш само стиснат в ръката на някого нож.

Има толкова слънце да свети,
все да отваряш очите за него те уча.
Зная, ще срещаш хора, който  са слепи,
но и зрящи при теб да се спрат ще се случи.

Тогава гледай, колкото можеш,
да видиш само простори с очите им
светът от бетон и инфаркт  разтревожен
ще е по-малко сив и навъсен във дните ти.

Когато те спре крещящо безволие,
стискай силно със зъби твоята воля.
Да пуснеш юмруци и галиш понякога порив е.
Вятърът?  Той си намира винаги нещо да спори.

Сине, знам, че нагоре се качваш,
но всяка стъпка нагоре плаща се с кръв.
Винаги чувай и ниското, там някой заплаква.
Учи се от него. Той знае как пада се от високия връх.