Каб мову шанаваць, яе патрэбна ведаць!

Людмила Воронова Супрун
Каб мову шанаваць,
Яе патрэбна ведаць,
Каб не дэмагаваць,
Што ў тым віна суседа.

Штодзённа размаўляць,
Вучыць з калыскі дзетак,
Тады пачне квітнець
Яна на ўзроўні кветак…

Чытаць на ёй, пісаць,
Жадана без памылак,
Каб сораму не знаць,
Ні кпінаў і ні ўхмылак.

Адносіцца заўжды,
Так, як да роднай маці,
Тады і праз гады
Яна не згіне ў гаці…

Бо мова - гэта хор,
З мелодыяй народа,
Дзе мудры дырыжор -
Зямля яе, прырода…

Ад нашых галасоў
Залежыць выкананне
І ці пазнаюць хор
Між іншага гучання?

Каб мову шанаваць,
Патрэбна не маўчаць!
І каб народ цаніў,
На ёй загаманіў!(Людміла Воранава)

Фота інтэрнэт.