Зулун там

Гамзат Усманов
Гуьрчег жеда, тама зулуз
Дерди туна фад-фад ялгъуз,
Жува жувак мани лугьуз
Къизил тамуз ша, лезгияр.

Цава жеда гуьгуьл тадиз,
Акурлахъди марфни куьлуьз,
Звер къачуна камар вегьиз
Тамашиз куьн, ша лезгияр.

Гьар пакамахъ кьезил гьава,
Къвалаг михьи ядни гала,
Емишар бул дигмиш хьанва
Дадмиш ийиз ша, лезгияр.