***

Надежда Никищенкова
Не презирай бомжа
Ибо
Тебе не известна
Тайна
Его
Внешнего
Падения
И абсолютно
Не понятен
Его
Внутренний мир
Возможно
Это
Новая форма
Служения
Юродством
Во имя Христа
Быть может
Он
Своим образом жизни
Спасает нас

3.02.2004