Билал Адилов - Бъди щастлива!

Дафинка Станева
С думи "стара мома" теб те често замерват -
не от вчера светът е жесток, лицемерен.

Ти на всички, които любов ти даряват,
че е рано да мислиш за сватба, повтаряш.

И на всеки от тях недостатък намираш.
Че не бързаш, твърдиш, че все още избираш.

Ту е този скъперник и алчен, и стиснат.
Друг е твърде висок, а трети пък - нисък.

От лицата край теб чакаш знак на съдбата,
за да пламнеш, да литнеш с любовния вятър.

А роднините питат, за теб неспокойни:
"Кандидат не намери ли вече достоен?

Дните бързо летят, младостта си пилееш.
Всички твои приятелки люлки люлеят.

Не отхвърляй мъжете. Послушай родата.
Омъжи се най-сетне. Съгрей ни сърцата!".

Аз разбирам какво преживяваш години,
че за обич сърцето през огън ще мине.

Че лелееш мечти и копнежи горещи
свойта истинска обич в живота да срещнеш.

Ти очакваш жениха - съдбовен и свиден -
ала принцът на бял кон при теб все не идва.

Покрай теб вероятно е минал безвестен,
ала знаеш: ще дойде при свойта невеста.

За да можеш с усмивка щастлива да грееш
и в началото сватбата в теб да запее.

Нека твоят копнеж въжделен да се сбъдне,
нека твоето чакане всуе не бъде.

И дано да го срещнеш човека обичан,
ти, която тъй вярно в съдбата се врича!

                Превод: Дафинка Станева