Гарлапаны

Людмила Воронова Супрун
Найбольш за ўсіх крычать яны -
Завуцца проста - гарлапаны.
Усё ім дрэнна, каб вайны,
Тады ўсе елі б марцыпаны…

Дык ешце!.. Хто вам не дае?
У крамах іх, хоць заваліся...
"Той мае, хто раней устае!"
І працаваці не ляніся!

Мо хопіць з зайздрасцю глядзець
На тых, хто працай здабывае?
Калі так будзеце сядзеть -
Не дачакаецеся "рая…"

Бо тым, хто працаю заняты,
Няма калі крычаць заўзята!

Фото интернет.