Твоето небе

Ани Монева
Понякога съм тъжно нелогична,
а цъфтят във есента ми маргарити
и споря с вятъра, но нищо лично,
пък той фучи, разпорвайки мъглите.

Понякога съм просто тънка струна
и от прашинка мога да се скъсам,
но знам по стръмно как се втурва,
как тежи денят, когато става свъсен.

Понякога съм слънчево студена
и не скъсявам дълги разстояния,
от всяка нощ по нещичко си вземам,
мисля за разсъмване, че рано е.

Понякога съм  кротко водопадна
стискам дълго във ръката си дъга,
а нежността ми става безпощадна
и с бистри капки мога само да валя.

Понякога съм просто странно лунна
и в тъмното до късно пиша стихове,
забравям дните си протекли бурно.
Не искам нищо. Стига ми и твоето небе.