Рик! ел хкунар

Гамзат Усманов
Ви яйлахар, къацу чуьллер
Гьич рик!елай фидайди туш.
А заз акур ч!улав вилер
Гъейри ярдиз жедайди туш.

Авахьзава гурлу вац!ар
Шалбуз дагъдай Каспий гьуьлуьз.
Селлер хьана къвазва марфар
Рик!из к!анид физва гъуьлуьз.

Вуч сир жеда лугьуз тежер
Муьгъ хьайила рик!яй рик!из.
Квахьнава зи рик!ин сегьер
Дерт физава чиляй чилиз.