Бiйцевi

Вячеслав Романовський
Прошу тебе, не відступи,
Бо далі пройдуть поторочі.
Несуть прострелені  степи
І  чорні дні, і вбивчі ночі,

Пороховий одгірклий дим,
І побратима кров,
                І сморід…
Вмирати прикро молодим,
І матір бачити у горі.

І все ж прошу:  не відступи,
З тобою  ми – уся Вкраїна.
Тримайся мужньої тропи,
Де лячні і снаряд, і міна!

Козацьким духом зупини
Це бидло, хиже і вороже,
Що топче гідність, як  лани,
А правду й нас – не переможе…

8.10.2014