ЙДЕ ЗИМА

Анатолий Павленко
Росою  вмилась  втомлена  земля,
Он  вороння  дерева  осідлало,
Задумливо  пожовклий  лист  опалий
В  своїм  танку  прощальному  кружля.

І  сліду  від  тепла  давно  нема…
То  крадькома  туманними  ярами
В  мій  край,  овіяний  легендами  й  піснями,
Йде  стежкою  осінньою  зима

---