Развиделяване

Ани Монева
Лаят кучета,  сенки минават,
и пробягват по тъмното котки.
Тишината е малка, почти не остана.
Луната е паднала в улична локва.

Зад прозореца толкова тясно,
пред него трепти от студено.
Бие парливо нещо от дясно,
мислите пишат спомен – поема.

Тик –так , тик – так, две стрелки
все не могат да се настигнат.
Мълча. Не,  съвсем не боли.
По залез стена си издигнах.

Зазидах си болките - с камъни.
Заоблих ги. Острички бяха.
Пред стената поникнали макове.
Към утрото  вече пълзяха.

Още малко, съвсем ще се свърши
от тихото и последната капка.
Аз не плача. Улукът се сгърчи.
Мене просто денят ме очаква.