Дръж се Българио

Асен Стефанов
Дръж се,българио!
Запретни отново ръкави,
Свий юмруци корави
И викни пред целият свет:
Вън от България всичката смет!
Вън от България всичката гмеж,
Която ни дърпа назад
И спира нашият стремеж, към летеж!
Дръж се ,Българио!
И помни,че когато
Господ е раздавал на народите
Богатства идруги благини
Че само ты
Не си поискала злато и пари,
А си поискала за своя народ,
Ум ,разум, знания и просвета
И той ти ги дарил.
Дръж се, Българио!
Дръж се за своя златен народ,
За тези умни глави
И тръгни отново
Към светли бъднини!               
02.10..2014
Асен Стефанов.