Эзлэр

Фаниль Асфаров
Кайгырмагыз туганнарым.
Сагынмагыз туган яклар.
Куз  яшьлэрне тукмэ жаным,
Биклэр искэ тошкэн чакта.
Минем  озелеп сойгэн ярым.

Мин тонемдэ, мин онемдэ.
Сихри кояш нурларында.
Комеш чишмэ тавышында.
Балаларнын сулышында.

Мин язгы жил, козге янгыр.
Кынгыраулы кайтавазлар.
Туган якнын тушэгендэ.
Минем  дэ  эзлэр калырлар.

Оныгымда  озын колак
Минем борын, зэнгэр кузем.
Чишмэлэрдэ жиде улак.
Мэнге улмэс, иткэн жирем.