Осiнь

Владимир Солошенко
Навкруги з позолотою осінь,
Хоч, ще вересень теплий, як літо.
Холоднішають ранком вже роси,
І лиш пізні нас радують квіти.

Журавлів клин прямує на Південь,
Ще раніш відлетіли стрижі.
Павучок мчить у бабине літо,
Заховалися в землю вужі.

Із-за хмар виглядає ще сонце,
Хоч і світить, та майже не гріє.
Зачиняють в будинках віконця —
Хмарна осінь нам холодом віє.

До зими вже готуються всі:
Жовтий лист із дерев опадає.
Все частіше тумани, дощі.
Вітер лунко у трубах співає.