Украина..

Константин Черемисинов
                Україна..

               Рідна моя, Україно, мила,
               Чому ж ти дітей своїх не долюбила..?
               Чому вони з криком та пєной у рота
               Чужинцям відкрили в домівку ворота..?!

               Рідна моя, Україно, квітуча,
               Чому серед ясного неба, мов туча,
               "брати", нам не, кровні пішли війною..?
               Чому убивають..? Що буде з тобою..?!

               Рідна моя, Україно, щаслива
               Колись ти була.. Розквітала, мов жнива..
               Тепер, як небіжчиця, вся в руїнах..
               Хто захистить тебе, моя країно..?!

               Рідна моя, Україно, весела,
               Де ж твої дивні, мов світоч, села..?
               Як кляті тартари, гурьбой налетіли
               Сусіди люб’язні..! Та й хати спалили..

               Зітхнула, старенька, з сльозами мати,
               Відправила сина свого воювати..
               За неньку, за правду, за дух єдиний..
               Ти будеш Велика, моя Україна..!